Buitenspelen

Buitenspelen is gezond voor kinderen

We leven in een tijd dat kinderen liever met hun Ipad en Playstation binnen spelen. In sommige huishoudens komen de kinderen helemaal niet buiten. Ook al zijn er genoeg ouders die paal en perk willen stellen aan het computergebruik en ze aansporen om naar buiten te gaan. Buitenspelen is heel gezond voor kinderen. Alleen de buitenlucht doet al wonderen. We kennen allemaal wel het voorbeeld dat kinderen buitenspelen en met fris rode wangen na een tijdje weer binnenkomen. Door het buitenspelen nemen ze ook meer vitamine D op. De buitenlucht en het zonlicht leveren hier een grote bijdrage aan.

Hoe krijg je kinderen aan het buitenspelen?

De vraag is hoe krijg je kinderen aan het buitenspelen? Hoe maak je het aantrekkelijk? Natuurlijk is ieder kind anders en zijn er ook kinderen die nog heel graag buitenspelen. Voor al die kinderen die toch een klein zetje nodig hebben moet je iets verzinnen dat het aantrekkelijk maakt. Daar zijn genoeg oplossingen voor te vinden. Voor een kind dat maar een uur per dag gebruik mag maken van de Ipad zou je wat extra tijd als aanmoediging kunnen gebruiken. Dat als het kind een uur gaat buiten spelen hij of zij een kwartier langer op de Ipad mag spelen. Een andere oplossing is samen met het kind naar buiten gaan en iets leuks doen zoals samen voetballen of een ander buitenspel. Doe je dit op een openbare speelplek of plaats dan komen er vanzelf leeftijd of klas genootjes die mee willen spelen. Het belangrijkste is gewoon dat je laat zien aan je kind of kinderen dat buitenspelen gewoon heel leuk is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *