Games

Het spelen van tikkertje

Wie kent het niet en wie heeft het vroeger niet gedaan ? Tikkertje spelen.
Wat was het toch een leuk spel en nu is het nog steeds een favoriet spel voor de kinderen.
Op het schoolplein, thuis bij het buiten spelen, in het bos, overal kan het gespeeld worden.

Hoeveel personen heb je nodig om tikkertje te spelen?

Je hebt minimaal 2 personen nodig om tikkertje te spelen. Eén is de tikker en de ander moet de tikker vermijden. Maar het leukste is natuurlijk om het met meerdere personen te spelen. Het aantal maakt niet uit. Hoe meer kinderen hoe meer plezier.

Vanaf welke leeftijd kun je tikkertje spelen?

Tikkertje spelen kun je vanaf de leeftijd vanaf 4 jaar tot wanneer je het leuk vind.
Zelfs ouders spelen het nog wel eens met de kinderen en dat maakt het ook zo leuk.

Verschillende soorten spelletjes van tikkertje

  • Tikkertje gewoon, Het ene kind is de tikker en de andere kinderen rennen weg. De tikker probeert de andere kinderen te tikken. Als een kind getikt is wordt die de tikker.
  • Tikkertje met verlos, Bij tikkertje met verlos moet je als je getikt wordt met je benen weid staan. Je kunt verlost worden door iemand die tussen je gespreide benen doorkruipt.
  • Familietikkertje, Als de tikker iemand heeft getikt, pakt het de hand van de tikker. Nu zijn er twee tikkers. Ga net zo lang door totdat er een lange rij tikkers is ontstaan.
  • Drie is teveel, Er staan overal tweetallen. Er is één persoon de loper en één persoon de tikker. Als de loper achter een tweetal gaat staan dan is één van het tweetal nu de loper.
  • Overlopertje, De kinderen staan aan één kant van de zaal en de tikker staat in het midden. De tikker zegt op welke manier de kinderen mogen oversteken, Ze kunnen rennen, kruipen of hinkelen. Als de kinderen dan naar de overkant gaan kan de tikker ze tikken. De tikker moet dan alleen het wel op dezelfde manier doen als de andere kinderen.

Heel veel plezier met tikkertje spelen, maar dat komt vast wel goed. Succes met tikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *