Kinderspellen voor buiten

Niks is zo gezond voor een kind als spelen in de buitenlucht. Mooi weer is natuurlijk ideaal voor buitenpret maar zolang het droog is vermaakt een kind zich buiten prima. Er zijn zoveel kinderspellen voor buiten te vinden. Weet je trouwens dat buiten spelletjes doen ook nog altijd heel leuk is voor een ouderwets kinderfeestje?

Balspellen voor buiten

Een kind is altijd blij met een bal om buiten te spelen. Een bal is echt iets dat elk kind wel heeft. Een kind kan er mee spelen als hij alleen is maar met meerdere kinderen zijn er genoeg balspellen voor buiten te bedenken. In een rustige straat kan je met zijn twee├źn stoepranden met de bal. Met een groepje kinderen kan je paaltjesvoetbal, balletje over of lummelen doen. Allemaal hele oude spelletjes die nog steeds ontzettend leuk zijn voor kinderen om te doen.

Lekker buitenspelen is belangrijk!

Leuke kinderspellen voor buiten

Er zijn natuurlijk ook leuke kinderspellen voor buiten te bedenken zonder bal of speelgoed. Wat dacht je van rond rennen met tikkertje, het kat en muis spel of in een speeltuin voetjes van de vloer te spelen. Met een groep is het ook altijd leuk om verstoppertje te spelen.

Kinderspellen voor buiten met speelgoed

Er is ook een hoop buitenspeelgoed te koop zoals watertafels, mini golf, trampoline en speeltoestellen. Maar voor simpelere spellen is er ook nog meer dan genoeg te koop dat niet zo groot en duur is. Denk daarbij aan een hoepel om te hoelahoepen, een springtouw om touwtje te springen of stoepkrijt om gewoon te stoepkrijten maar ook om een hinkelbaan te maken. Het ouderwetse blikgooien, bliklopen en zaklopen blijkt ook nog altijd heel leuk te zijn want het is nog altijd te koop. Voor de wat kleinere kinderen is bellenblaas heel leuk om samen te doen. Voor elke leeftijd zijn er wel leuke kinderspellen voor buiten te bedenken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.