Games

Vermaak spelletjes voor buiten

Wie jonge kinderen heeft, weet dat het soms lastig is om ze te vermaken. De verleiding om ze toch maar de telefoon, tablet of game console te geven is groot, terwijl je eigenlijk liever hebt dat je kinderen lekker buiten spelen. Hopelijk geeft dit artikel inspiratie voor leuke vermaak spelletjes voor buiten. Lees je mee?

Redenen om lekker buiten te spelen

Eén van de belangrijkste redenen om lekker buiten te spelen is natuurlijk de frisse lucht. Verder is het goed om stoom af te blazen. Vooral voor beweeglijke kinderen, meestal jongens. Verder zijn kinderen die lekker buiten spelen vaak sterker en socialer. Buitenspelen is goed tegen overgewicht, bijziendheid en stress en verhoogt de cognitieve (leer)prestaties van kinderen. Ook de motoriek van kinderen verbetert sterk door het buitenspelen.
Redenen genoeg dus om de stekkers uit de apparaten te trekken en je kinderen lekker naar buiten te sturen!

Rolschaatsen
Rolschaatsen is ook een leuk spelletje voor buiten.

Soorten vermaak spelletjes voor buiten

En dan heb je je kinderen zo ver dat ze naar buiten gaan en dan hoor je: Maahaam..ik verveel me… Wat doe je dan? Hieronder zal ik een aantal spelletjes opnoemen.

  • Allereerst het ouderwets knikkeren, touwtje springen, elastieken of voetballen. Dit blijft populair onder kinderen. Op Internet zijn er genoeg variaties op deze klassiekers te vinden. Maar ook verstoppertje, buskruit of stoepranden blijven favoriet.
  • Rolschaatsen of skaten. Let wel op dat je je kinderen een helm en bescherming geeft, want je wil geen gebroken botten of hersenletsel.
  • Je kan ook spelletjes doen die meestal alleen op feestjes gedaan worden zoals zaklopen of koekhappen.
  • Het spel Wie wat waar is ook erg leuk. Verzamel vantevoren diverse voorwerpen: blaadjes, eikels, kastanjes, steentjes etc. Leg de voorwerpen op tafel en laat de kinderen er een tijdje naar kijken. Daarna leg je er een doek overheen en mogen de kinderen omstebeurt raden wat er ligt. Wie het meeste goed heeft is de winnaar.

Er zijn nog veel meer vermaak spelletjes voor buiten te bedenken: kijk maar eens op Internet. Veel plezier gewenst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *