Buitenspelen

Spring een gat in de lucht met een trampolinepark

Het is altijd weer lastig om een leuke activiteit te verzinnen voor een kinderfeestje of een uitje tijdens de vakantie. Heb je sportieve kinderen die graag in beweging zijn? Breng dan eens een bezoekje aan een trampolinepark. Ook leuk voor hele grote kinderen trouwens…Je bent nooit te oud om een middagje te springen. In 2011 opende het eerste trampolinepark in Nederland haar deuren en inmiddels zijn er rond de honderd parken. Trampolineparken zijn vaak gericht op iets oudere kinderen, maar er zijn ook parken die zich op jongere kinderen richten en soms zijn er speciale springuurtjes voor jongere kinderen. Zo kan je kleintje ook veilig springen.

 

Wat is een trampolinepark?

 

Een trampolinepark zit vaak in een grote overdekte hal met een heel veld van aan elkaar geschakelde trampolines. Het blijft niet bij simpel springen op een trampoline. Je kunt natuurlijke leuke trucs doen. Bij grotere trampolineparken zijn er bovendien vaak ook bakken met schuimblokken te vinden waar je in kan springen, de foam pit. Er zijn ook trampolineparken waar je Dodgeball kan spelen, een soort trefbal op trampolines.

Kinderfeestje trampolinepark
Trampolineparken hebben doorgaans ook genoeg mogelijkheden voor kleine kinderen

Veiligheid

 

Springen brengt ook risico’s met zich mee. Je vliegt tenslotte door de lucht en je bent niet de enige. Trampolineparken hebben toezichthouders in dienst die meestal een EHBO-diploma hebben en bezoekers ook kunnen helpen bij het uitvoeren van sprongen. Je krijgt vaak anti-slipsokken uitgereikt om te voorkomen dat je uitglijdt. Verder word je bij binnenkomst geïnformeerd over de veiligheidsvoorschriften. Dit alles om er natuurlijk voor te zorgen dat je ontspannen kan springen en ongeschonden weer naar buiten gaat.

 

Een kinderfeestje in een trampolinepark

 

Veel kinderen vinden trampolinespringen leuk. Het is dan ook een ideale activiteit voor een kinderfeestje. Trampoline parken bieden vaak arrangementen aan waarbij je start met taart, een uurtje kan springen en daarna met de feestgangers een patatje eet. Succes verzekerd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *