De juiste sport voor uw kind

We willen allemaal dat onze kinderen gezond zijn, dat ze sociaal omgaan met leeftijdsgenootjes, dat ze dingen doen die leuk vinden en dat ze zich ontwikkelen worden in bepaalde vaardigheden. Onze kinderen laten sporten is daarom een ​​heel goed idee. Door de beweging blijven ze eerder gezond, ze hebben contact met leeftijdsgenootjes en ze kunnen goed worden in iets wat ze leuk vinden.

Dan komt de volgende vraag: welke sport is er nu geschikt voor mijn kind?

Keuzehulp

Wat vind je kind zelf leuk? Vind hij van zij het voorbeeld fantastisch om te voetballen van om te tennissen? Dan is de keuze mogelijk snel gemaakt. Het wordt lastiger als je kind weinig / geen interesse heeft in een sport van als hij / zij niets bijzonder leuk vind.

De beste combinatie voor een sport is de combinatie tussen plezier en presteren. Een sport waar je goed in bent vind je automatisch leuker. Een sport die je leuk vind daar ben je vaak ook beter in. Weet je soort niet wat hij / zij leuk vind? Dan weet jij misschien wel waar hij / zij goed in is. Zijn dat balspellen of is dat juist atletiek?

Sporten
Welke sport afgelopen bij mijn kind?

Sportkeuze-test

Online zijn verschillende sportkeuze testen beschikbaar. De testen helpen je, door middel van een vragenlijst, bij het kiezen van een passende sport. Zo zijn er testen beschikbaar waarbij je verschillende stellingen voorgeschoteld krijgt, en waardoor jij kan aangeven van de stelling van toepassing is (op je kind).

Wat is er in de buurt?

Niet geheel onbelangrijk is de locatie van de sportactiviteit. Een activiteit waar je kind een of meerdere keren per week naartoe moet worden gebracht, wil je graag in de buurt hebben. Welke activiteiten er in je omgeving beschikbaar zijn kunnen dan ook van grote invloed zijn op de invloed sportbeslissing.

Leave a Reply

Your email address will not be published.