Zonder sportapparaten sporten

Het zijn lastige tijden voor al die mensen die graag sporten. Waar je normaal gesproken zeker vier keer per week in de sportschool te vinden was, moet je nu een alternatief zoeken. Alle sportscholen zijn dicht en het is onzeker wanneer ze weer open gaan. Zelfs de bootcamp klas in het bos is afgelast. Hoe kun je ervoor zorgen dat je in shape blijft nu je min of meer op jezelf aangewezen bent? Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om je lichaam in conditie te houden. Internet is een onuitputtelijke bron van instructievideo’s voor verschillende sporten. Wil je graag een iets persoonlijkere aanpak, informeer dan of jouw sportschool online lessen aanbiedt. Zeker als je last hebt van blessures, is begeleid trainen prettiger en niet te vergeten gezonder.

sporten zonder sportapparaten
Alternatieven om in shape te blijven zonder sportapparaten

Calorie├źn verbranden

In de sportschool kon je calorie├źn verbranden op de spin fiets of loopband. Als je die niet in huis hebt, zul je iets anders moeten bedenken om aan je aerobe oefeningen te komen. Als je nog naar je werk moet, dan kun je voortaan op de fiets gaan. Je combineert het nuttige meteen met het aangename. Heb je deze mogelijkheid niet en ben je een van de vele thuiswerkers, dan is er nog genoeg te doen zonder dat je het huis en de tuin hoeft te verlaten. Je kunt een interval training doen. Begin met een boksloop in rustig tempo, bouw deze elke 30 s uit tot je op je maximum zit en houd dit 30 s vol. Vervolgens bouw je de piramide weer af. Deze set kun je een aantal keren herhalen. Als je genoeg ruimte hebt in je tuin, pak dan een springtouw en doe ook hier weer intervallen met verschillende tempo’s en oefeningen zoals spreid/sluit, knie heffen en, als je het kunt, de dubbelslag. Heb je niet voldoende ruimte, doe de oefeningen dan zonder springtouw.

Leave a Reply

Your email address will not be published.