Met deze tips word jij een geweldige snowboarder!

Snowboarden ziet er altijd zo cool uit en degenen die het niet kunnen, willen het vaak leren. Maar hoe doe je dat op de juiste manier? Met deze tips leren wij jou zo efficiënt mogelijk een snowboarder te worden.

Huur de eerste keer je materiaal

Op die manier kan je zonder te veel kosten te maken, ervaren of je snowboarden leuk vindt. Als je een board gaat huren of kopen, dan kies je als beginner voor een flexibel board. De stijvere boards zijn bedoeld voor de gevorderden. Het zal veel lastiger zijn als je met een stijvere board gaat beginnen, dit komt omdat je veel meer moeite moet doen om bochten te maken.

Oefening baart kunst

Alle snowboarders hebben het moeten doorstaan, vallen, vallen en nog eens vallen. Je zit met beide voeten aan je snowboard vast, anders dan met ski’s waar je nog met je andere been kunt corrigeren. Het is de kunst om je balans te vinden en op het juiste moment naar voren of achteren te leunen. Maar dit kost tijd, heb dus geduld als je begint met leren en weet dat elke snowboarder dit heeft moeten doorstaan.

Ben jij goofy of regular?

Je zult waarschijnlijk niet weten wat dit inhoudt. Eigenlijk is het heel simpel, bij het snowboarden is of je linkervoet voorop of je rechtervoet. Met die voet bepaal je welke kant je op gaat. Goofy betekent dat je met je rechtervoet voorop staat en regular betekent dat je met je linkervoet voor staat. Probeer dus beide voeten voorop te houden en bekijk waar jij je het meest prettigst bij voelt.

tips voor snowboarden
tips voor het snowboarden

Leg de lat niet te hoog

Om jezelf niet te demotiveren raden wij aan om te beginnen met de minst steile piste, op die manier zul je ook veel sneller leren snowboarden. Daarnaast kan je het beste kiezen voor brede pistes, dit omdat je dan veel bredere bochten kan nemen. Op die manier kun je veel sneller leren om te gaan met je snowboard.

Neem lessen in een indoor snowboard hal

Als je op skivakantie gaat, dan wil je natuurlijk al kunnen snowboarden. Vandaar dat we je aanraden om lessen te nemen bij een indoor snowboard hal. Er zijn daar ervaren snowboard leraren die je stap voor stap kunnen begeleiden. Dit kan in groepsverband of individueel, zo kan je leren snowboarden op de manier die jij het prettigst vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.