Spelletjes

Het ideale familie uitje plannen

Of je nu met je gezin bent of met de hele familie een leuke dag wilt hebben, het is altijd leuk om met elkaar iets leuks te gaan doen. Je kunt natuurlijk een dagje weggaan, maar een weekendje is ook top! Wij geven je een aantal tips om het ideale familie uitje plannen dat leuk is voor jong en oud!

Een locatie uitzoeken

Een goede locatie is wel belangrijk. Ga je een dagje weg, dan is dit iets minder belangrijk omdat je vaak al het een en ander gepland hebt op de dag. Maar tijdens een weekendje wil je voorkomen dat je familie zich gaat vervelen. Vooral voor kinderen moet er natuurlijk iets te doen zijn. Boek je een huisje, dan zul je zelf voor het vermaak moeten zorgen. Een camping of recreatiepark is dan een stuk leuker dan een locatie achteraf. Kinderen kunnen op het park zelf lekker naar de speeltuin gaan of deelnemen aan de geplande activiteiten. Zo hoeven de volwassenen zich ook minder bezig te houden met de kinderen.

Activiteiten en uitstapjes

De meeste familie uitjes bestaan uit een divers gezelschap. Neefjes, nichtjes, ooms, tantes gaan mee en opa en oma mogen natuurlijk niet ontbreken. Om ervoor te zorgen dat iedereen een leuke dag heeft, raden wij je aan om rekening te houden met iedereen. Een pretpark is vooral leuk voor de kinderen, een museum dan weer niet. Een dagje dierentuin is leuk voor iedereen, maar niet iedereen houdt het vol om de hele dag te wandelen en te staan. Plan je dit soort activiteiten, houdt dan altijd rekening met iedereen. Zo zorg je voor een leuke dag voor de hele familie. Zo heb je musea als het Spoorweg Museum, wat leuk is voor jong en oud. Je zou bijvoorbeeld ook een dagje oud-hollandse spelletjes kunnen spelen, dat is leuk voor de kinderen en een feest van herkenning voor opa en oma.

oud hollandse spelletjes
Oud Hollandse spelletjes met familie

Een hapje en een drankje

Lekker eten is natuurlijk een vereiste. Zorg ervoor dat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Je kunt natuurlijk naar een café of restaurant gaan voor een kop koffie, stukje taart of een complete maaltijd, maar je kunt ook afspreken dat iedereen wat meeneemt. Zo kan je de kosten ook een beetje binnen de perken houden. Natuurlijk is uit eten met zijn allen ook heel leuk. Zorg ervoor dat jij bij het restaurant hebt gereserveerd, want een tafel voor 4 personen is meestal nog vrij, maar ben je met meer dan 6 personen dan wordt het nog lastig om op het laatste moment wat te vinden.

Hoe ziet de dag eruit?

Niet iedereen kan de hele dag actief betrokken zijn. Houd rekening met de oudste en jongste van je familie. Zorg voor voldoende rustmomenten, zodat opa en oma bij kunnen komen en de kleinste even een dutje kunnen doen. Zo voorkom je dat de dag te intensief wordt en de kinderen vermoeid raken. Stem vooral met je familie af wat haalbaar is. Wil je 3 of 4 activiteiten doen met jonge kinderen, dan is het al gauw te veel. Een flinke wandeling maken of intensieve uitjes zijn weer niet geschikt voor ouderen of minder valide. Twijfel jij of je familie uitje te intens is? Vraag het dan aan je familie zodat je zeker weet dat iedereen een onvergetelijke dag heeft.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *