Voetbal wedden – wat is het?

Op voetbal wedden is iets dat miljoenen mensen wereldwijd doen. Je hebt er vast wel een over gehoord. De meeste mensen doen het voor hun plezier, maar er zijn ook mensen die het zien als meer dan een hobby. Maar wat is het nu precies? In de praktijk ben je als gokker bezig met het geld inzetten op een voetbalwedstrijd. Vaak kiest men voor een reguliere 1×2 bet. Dit is een weddenschap waarbij je inzet op winst voor het thuis- of uitspelende team, dan wel een gelijkspel (X). Er zijn evenwel nog veel meer weddenschappen mogelijk rondom het voetbal. Welke bestaan er? In deze blog nemen we je mee in de mogelijkheden van voetbal wedden.

De mogelijkheden van voetbal wedden 

Een weddenschap op een voetbalwedstrijd afsluiten ziet er tegenwoordig heel anders uit dan vroeger. We refereerden al aan de 1×2 weddenschap, en dit was vroeger ook de standaard, maar er is momenteel zoveel meer mogelijk. Per wedstrijd bestaan er vaak meer dan 10 markets of categorieën, en daarbinnen zijn er dan ook weer tientallen verschillende weddenschappen te vinden. Laat je niet overweldigen door alle mogelijkheden, wanneer je begint. Met een goede voorbereiding kom je al heel ver.

Bij het afsluiten van een weddenschap moet je rekening houden met een aantal factoren. De eerste is natuurlijk ‘de kans dat iets gebeurt’. Hoe groter de kans dat iets gaat gebeuren, des te lager zal de quotering zijn, en des te lager ook je uitbetaling bij een correcte uitkomst. Een quotering van 2.00 of hoger staat gelijk aan een verdubbeling van je inzet. Elke quotering tussen de 1.01 en 1.99 geeft je wel winst, maar geen verdubbeling van de inzet. Het risico om te verliezen is echter lager, en daardoor is deze quotering nog behoorlijk interessant. Helemaal waarmee je net begint met het voetbal wedden of nog niet heel veel ervaring hebt dan is dit misschien wel wat voor jou.

voetbal wedden
Wedden op een voetbalwedstrijd

Pre-match en live inzetten  

Heb je jouw weddenschap gevonden? Dan kan je zowel pre-match als live geld inzetten op de mogelijke uitkomst. De potentiële winst wordt bepaald door de inzet te vermenigvuldigen met de quotering van de weddenschap. Een bookmaker rekent die winst direct voor je uit, zodat je weet wat mag verwachten. Ben je klaar om voor het eerst op voetbal te wedden? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.