Sporten

Voordelen van een kunstgras voetbalveld

Steeds meer voetbalclubs maken gebruik van een kunstgrasveld. Maar wat zijn nou de grote voordelen van een kunstgrasveld? En hoe zorg ik ervoor dat het kunstgras zo goed mogelijk gebruikt wordt. In deze blog geef ik op deze vragen antwoord, zodat je genoeg informatie hebt over de voordelen van een kunstgrasveld.

Voordeel 1: Nooit meer grasmaaien

Grasmaaien is een onderhoudstaak die veel tijd in beslag kan nemen. Helemaal als je veel velden hebt op het sportpark. Een groot voordeel van een kunstgrasveld is dat je geen tijd meer kwijt bent aan het maaien van het gras. Je kunt hiermee dus veel onderhoudstijd besparen.

Voordeel 2: Hele jaar door bespeelbaar

Misschien wel een van de grootste voordelen van een kunstgrasmat is dat je het hele jaar erop kan spelen. In het droge, warme seizoen maar ook in de koude winter. Ook als het regent kan je nog goed blijven voetballen op het kunstgras, terwijl een natuurgrasveld eerder drassig en modderig wordt. Hierdoor kan je dus langer door blijven trainen en hoef je minder snel de zaal in.

voordelen kunstgras voetbalveld
Wat zijn de voordelen van een kunstgras voetbalveld?

Voordeel 3: Geen smerige voetbalbroekjes meer

Een groot nadeel van spelen op natuurgras is het vies worden van de kleding. Bij kunstgras is hier geen sprake meer van. Je kunt een heel dag lekker voetballen, zonder dat je smerig wordt van het zand.

Voordeel 4: Geen onderhoud nodig

Dit voordeel sluit een beetje aan op voordeel 1. Je hoeft namelijk amper nog onderhoud te verlenen aan het kunstgrasveld. Je hoeft het gras niet meer te besproeien of te maaien. Het enige wat je misschien een paar keer per jaar moet doen, is het borstelen van het veld. Hoe vaak dit gedaan moet worden is afhankelijk van hoe intensief het voetbalveld gebruikt wordt.

Voordeel 5: Het veld licht er altijd prachtig bij

Je hoeft niet bang te zijn voor gaten of grote stukken zand in het veld. Het kunstgrasveld ligt er altijd strak bij. Dit zorgt er ook voor dat blessures voorkomen kunnen worden. Ook zijn de sprieten van het gras altijd op de juiste hoogte en kan de bal niet onnodig vertraagd worden.

In deze blog heb je gelezen wat de voordelen zijn van een kunstgrasveld. Heeft jouw vereniging nog geen kunstgrasveld? Dan weet je nu waarom je er toch over na moet denken als vereniging zijnde. Het bied je namelijk vele voorbeelden. Tegenwoordig zijn er ook speciale hybride velden waarbij echt gras en kunstgras met elkaar verweven worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *