Jongensdroom

Vraag aan kleine jongens wat ze graag willen doen en je zult vaak horen dat ze het allerliefst willen voetballen. Niet gek ook dat er vaak een wachtlijst is bij de lokale voetbalclub om lid te worden. Voetbal is ook op de TV altijd goed vertegenwoordigd. Zeker in WK of EK jaren als Nederland ook helemaal oranje kleurt en de winkels vol liggen met leuke gadgets om onze jongens mee aan te moedigen. Kinderen zien dat en willen daaraan meedoen. En hoewel meisjes natuurlijk ook prima kunnen voetballen, blijft het veelal nog een echte jongenssport. De grote droom van de kleine man: later een echte profvoetballer en superster worden. Net als Messi of Ronaldo. Mooie voorbeelden om te volgen. 

 

Nadoen

Om net zo goed en groots te worden als hun idolen zullen kinderen alles doen wat hun rolmodel ook doet. Monkey see, monkey do. Stunten met een voetbal, hele dagen op het veldje in de buurt te vinden zijn en flink oefenen met het hooghouden van de bal. Maar daar houdt het niet op. Ze voelen zich nog stoerder als ze in de voetbalshirts van hun helden mogen rondrennen. Een fijn en dun shirt in de kleuren van hun favoriete club en met de naam van hun grote held achterop. Zo worden ze zelf een mini-Messi, mini-Ronaldo en mini-Robben. De kans om je dromen waar te maken begint door er zelf onvoorwaardelijk in te geloven. Dat voetbalkleding daaraan bij kan dragen blijkt alleen al uit het feit dat er zo’n ontzettend grote vraag naar is. Iedereen wil wel een beroemde voetballer worden, de winnende goal scoren en bakken met geld verdienen.

voetbalshirt
Op zoek naar voetbal spullen?

Niet voor iedereen

Dat een voetbalster worden niet voor iedereen is weggelegd komt duidelijk naar voren als de kinderen wat ouder worden. Een echte voetballer zal dag en nacht bezig zijn met voetbal. Veel trainen. Dag in dag uit. Weer of geen weer. Altijd zal hij moeten oefenen om te zorgen dat hij de beste wordt. Er zitten immers maar elf spelers in een elftal en nog eens zoveel op de reservebank. Dat zijn tweeëntwintig jongens voor wie het is weggelegd om in het Nederlands elftal te shinen tijdens een groot evenement. De kans dat je echt wordt gekozen is klein en de inzet en toewijding die je moet hebben is enorm. Als kinderen ouder worden merk je vaak al snel aan ze of ze het dat wel of niet waard vinden om alles op te geven voor het voetballen. Er is immers nog zoveel meer wat leuk om te doen is. Zelfs al is het maar om af en toe rustig op de bank te hangen na het sporten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.