Spelletjes

Spellen die buiten als binnen gespeeld kunnen worden

Het spelen van spelletjes. Wij beginnen er van jongs af aan mee en blijven dat vaak voor de rest van ons leven doen. Spellen als verstoppertje en tikkertje heeft iedereen wel honderderden keren gedaan. Dat zijn spellen zonder benodigde spullen, maar bijvoorbeeld ook bordspellen en spellen met een bal worden veel gespeeld van jong tot oud. Er zijn spellen die alleen buiten of binnen kunnen worden uitgevoerd, echter zijn er multifunctionele spellen. Deze kunnen zowel buiten als binnen worden gespeeld. Een makkelijk voorbeeld is natuurlijk een tafelvoetbal kopen. Deze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Er zijn vele mogelijkheden voor multifunctionele spellen. In deze tekst gaat het over de multifunctionele spellen. 

 

Niet met ballen binnen

Spellen waar een bal betrokken bij is zijn in Nederland en de rest van de wereld zeer geliefd. Denk hierbij aan voetbal, hockey, tennis en nog veel meer. Dit is vaak makkelijk om te beginnen, want met een bal en soms wat extra uitrusting kom je al een eind. De spellen met een bal zijn zeker ook binnen te spelen in bijvoorbeeld een gymzaal. In een huis is het zeker niet ideaal, tenzij er een grote open ruimte is met niets van grote waarde. Met ballen in een woonkamer spellen is niet erg slim. Daarom wordt er vaak door de ouders gezegd: “Niet met ballen naar binnen, die blijven buiten.” Een mooie oplossing hiervoor is een tafelvoetbal kopen. 

 

Combinatie gemak en plezier

De tafelvoetbal kan zowel buiten als binnen gebruikt worden. Dit is een perfecte combinatie van gemak en plezier. Het is één tafel met alleen kleine balletjes erbij. Je speelt voetbal op een tafel en probeert bij de andere te scoren. Het is voor iedereen en kan overal worden gespeeld. Gewoon thuis, maar ook op scholen, werk en zelfs professioneel. Naast tafelvoetbal is het eerder vernoemde spelletje verstoppertje een mooie optie om zowel binnen als buiten te spelen. Met goed weer buiten en met minder weer binnen. Zo blijven de locaties om te verstoppen verschillend. Tikkertje kan ook binnen, maar is iets minder handig. In dat geval zou iedereen die meedoet binnen gaan rennen en is dit dus alleen een optie als het in een grote zaal gespeeld zou worden. In deze tekst zijn er een paar spellen besproken, alleen er is een oneindig aantal spellen met een multifunctionaliteit. Wanneer je creatief bent kun je mét en zonder spullen spellen zowel binnen als buiten spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *