Dit zijn de leukste party spelletjes

Spellen die bedoeld zijn om met anderen te spelen en in Nederland vaak gezelschapsspellen genoemd worden, staan bekend als party spellen. Het hoofddoel van deze spellen is doorgaans sociale interactie en ze hebben enkele kenmerken die uniek zijn binnen andere genres. Zo zijn de regels meestal eenvoudig, waardoor zelfs beginners gemakkelijk kunnen meespelen. Bovendien zijn deze spellen vaak ontworpen voor grote groepen, variƫrend van 4 tot soms wel 20 spelers. Tot slot zijn de speelduur van party spellen doorgaans kort, wat handig is gezien het aantal deelnemers. Party spellen kunnen in verschillende vormen voorkomen, bijvoorbeeld als kaartspellen of speeltafels zoals een pingpongtafel. In dit artikel vertellen we wat wij de leukste party spellen van dit moment vinden.

Gouwe ouwe

Zoals eerder vermeld, blijft de tafeltennistafel voor ons een grote favoriet om met meerdere spelers te spelen tijdens vrijdagavonden of familieweekenden. Het spel is erg toegankelijk omdat je weinig ervaring nodig hebt om een balletje over te slaan, wat het erg leuk maakt. Tafeltennis is een sport die door iedereen kan worden geleerd en is absoluut niet leeftijdsgebonden. Het principe is eenvoudig: zorg dat de tegenstander jouw balletje niet kan terugslaan. Daarnaast behoren poolen en sjoelen ook zeker tot onze favoriete party spellen om met familie te spelen.

Denkwerk

De laatste jaren zijn er veel kaartspellen op de markt gekomen die ook degenen die van uitdagende denkspellen houden, aanspreken. Voorbeelden hiervan zijn spellen zoals De Slimste Mens en Just One. Het is niet verwonderlijk dat deze spellen populair zijn, omdat het party spellen zijn waarbij je nog steeds je hersenen moet gebruiken. Dit soort spellen zorgt vaak voor een competitieve sfeer en is daarom favoriet bij velen.

Test je vrienden

Een vrij nieuw spel genaamd Fun Facts is een heel ander type spel. In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, gaat het hierbij niet om kennis van nutteloze weetjes, maar om kennis van jezelf en je medespelers. De spelers lezen om beurten een vraag voor van een kaartje, waarop iedereen een antwoord op hun eigen bordje schrijft. De vragen variĆ«ren van persoonlijke vragen, zoals ‘Op een schaal van 0-100, hoe graag praat je met mensen die je niet kent?’ tot feitelijke vragen, zoals ‘Hoeveel sleutels heb je aan je sleutelbos?’ Na acht vragen maak je de eindscore op en blijkt hoe goed iedereen elkaar kent, wat tot hilarische anekdotes kan leiden.

Je kunt diverse spellen spelen met je vrienden
Je kunt diverse spellen spelen met je vrienden

Weerwolven

Als je op zoek bent naar een spel dat geschikt is voor grote groepen, dan blijft Weerwolven absoluut ons favoriet. Dit spel heeft een geweldig verhaal en is zeer geschikt voor groepen van verschillende grootte. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, zodat je het echt met heel veel mensen kunt spelen. Zo is er Werewords, waarbij je in verschillende rollen woorden moet raden.

30 seconds

Het spel 30 Seconds Everyday Life mag zeker niet ontbreken op ons lijstje. Het is een simpel spel waarbij je binnen 30 seconden 5 woorden moet uitleggen die op je kaartje staan. De tijdsdruk zorgt voor hilariteit en soms worden de meest bizarre antwoorden gegeven. Er zijn meerdere varianten van het 30 Seconds bordspel, maar wij vinden 30 Seconds Everyday Life het meest toegankelijk omdat je dingen uit het dagelijks leven moet omschrijven. Hierdoor is het spel geschikt voor ieder gezelschap, jong en oud!

Leave a Reply

Your email address will not be published.